Segno Energy: maatwerk in duurzame energie

Foto: www.segno-energy.nl

HEIBLOEM – Waar het onderwerp nog iedere dag aan belang en interesse wint, is Segno Energy in Heibloem gerust gerenommeerd te noemen op het gebied van duurzame energietechnieken. Na een kwart eeuw werken in de bouwsector runt Paul Pouls nu alweer tien jaar zijn eigen bedrijf. Aanvankelijk in Roggel, tegenwoordig vanaf de Schaapsbrug 2 in Heibloem.

‘Ik ben onderhand echt wel zo’n beetje de oude rot in het vak, hier in de regio’, bevestigt Pouls. Onafhankelijk zijn was altijd een streven en het bevalt hem uitstekend.

Tijdsgeest
Pouls (55) heeft niet alleen de regio mee, zoals blijkt uit de vele projecten in de hele provincie. Ook de tijdsgeest werkt in z’n voordeel. ‘Hoewel, realiseer je dat er mensen zijn die al dertig jaar zonnepanelen gebruiken. Alleen waren dat toen nog de ‘energiefreaks’. De laatste tien jaar heeft duurzame energie natuurlijk een enorme vlucht genomen. Toen ik stopte in de bouw, net na de economische crisis, was er wel het besef dat ik wilde werken in een sector die minder conjunctuurgevoelig is. Dit is uiteraard een markt die de toekomst heeft. Maar ik wilde toch vooral bezig blijven met zaken waar ik ook plezier aan heb. En zoals het nu gaat wil ik gewoon doorwerken tot m’n 75e.’

Compleet pakket
Hij begon met zonnepanelen. Maar dat doen er meer. Dus breidde Pouls het aanbod uit tot wat het bedrijf feitelijk uniek maakt in de regio. ‘Segno Energy maakt complete huizen energieneutraal. Met windmolens voor eigen elektriciteitsopwekking, zonneboilers, led-verlichting, warmtepompen, noem maar op. Het aanleggen van een installatie gebeurt hier dus met maatwerk, hoge kwaliteit én esthetisch fraai. Dat doen we, schat ik, voor tussen de tachtig en negentig procent voor de particuliere gebruiker. Daarbij werk ik alleen met de beste mensen en merken. Omdat ik zelf alles in de hand hou, kan ik ook de kwaliteit bewaken. Want dat staat voorop. En dan ook nog voor een redelijke prijs.’

Eerlijk
Het toeval wil dat Pouls juist op dat moment gebeld wordt door een ondernemer, voor een advies omtrent het energieneutraal maken van een te bouwen hal. Aan de hand van een rapport dat de beller had laten maken voor een vergunning, was berekend hoeveel zonnepanelen hij daarbij nodig zou hebben. Als Pouls echter hoort hoeveel – of beter gezegd hoe weinig – energie hij waarschijnlijk gaat verbruiken, maakt hij hem duidelijk dat het waarschijnlijk met veel minder kan. Voor het advies neemt hij uitgebreid de tijd. ‘Deze man is ook weer via-via bij mij terecht gekomen’ legt hij later uit. ‘En dat is toch hoe het vaak gaat: door mond-tot-mondreclame. Ik hou van duidelijkheid, een persoonlijke aanpak en een eerlijke offerte. Dat spreekt mensen ook aan, of het nu particulieren of ondernemers zijn. En je weet, geen betere reclame dan een tevreden klant.’

Kijk voor meer informatie op www.segno-energy.nl. E-mail [email protected] Bellen kan naar 0475-722.900 of 06-51.14.25.02.

Reacties

Cookieinstellingen