Nationale Molendagen 2021 zijn voornamelijk een virtueel feestje

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Zaterdag en zondag zijn de Nationale Molendagen. Onder normale omstandigheden zouden ook veel molens nu activiteiten organiseren, zoals bezichtigingen. Maar vanwege de geldende coronabeperkingen kan dat nog niet.

De organisatie heeft niettemin hard gewerkt om dit traditionele molenmoment van het jaar niet zomaar voorbij te laten gaan.

Hashtag
De handen werden uit de mouwen gestoken om de Nationale Molendagen van 2021 een passende vorm te geven die veilig is en net zoveel plezier brengt voor bezoekers, kinderen en de molenvrijwilligers. Een virtueel feestje, met tal van toffe activiteiten zoals virtuele molenbezoeken, leerzame video’s en een gave quiz. Ook voor de kids is er genoeg te doen. Kijk op de website van de Nationale Molendag om het online programma te bekijken en er aan deel te nemen. Je vindt er ook een link naar de landelijke molendatabank allemolens.nl, voor wie iets wil opzoeken over een molen waar hij of zij nieuwsgierig naar is. Mocht je er toch op uit gaan voor een wandeling of fietstocht: de organiserende molenvereniging moedigt mensen aan dit weekend veel foto’s en video’s van de molens te plaatsen op social media, met de hashtags #molendag en #molens.

Reacties