Bloemen leggen op 4 mei kan zelfs digitaal

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Jaarlijks herdenken wij op 4 mei de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1961 herdenken we ook de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog.

In verband met de coronamaatregelen vindt er ook dit jaar geen officiële herdenking plaats.

Toespraak
Op 4 mei zal omroep ML5 vanaf 19.00 uur wel een speciale herdenkingsuitzending verzorgen via deze site, met onder meer een toespraak van burgemeester Schmalschläger en een overweging door Pastoor Vankan. Mensen mogen ook bloemen leggen, maar het verzoek is om dat niet allemaal om 20.00 uur te doen. Het kan immers ook op een ander willekeurig moment van de dag,

Database
Bovendien is het mogelijk om bij de meer dan 4000 oorlogsmonumenten uit de monumentendatabase van het Nationaal Comité 4 en 5 mei een digitale bloem te leggen. Je bepaalt zelf bij welk monument je een bloem wilt leggen. Die van Leudal zijn uiteraard ook te vinden. Je kunt kiezen uit drie verschillende bloemen. Naast de bloem is het ook mogelijk om een persoonlijke boodschap achter te laten. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog stil te staan.

Reacties