Fair-Play in de buitenlucht op de Mussenberg

Foto: KERNgezond

HORN – Dinsdagochtend mochten de leerlingen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Mussenberg uit Horn eindelijk weer deelnemen aan een KERNgezond-activiteit.

In de frisse buitenlucht stond een activiteit rondom het thema ‘fair-play’ op het programma.

Blessure
Het digibord was naar buiten verplaatst want daar werd dieper ingegaan op het thema. Aan de hand van sportfilmpjes gingen de kinderen in gesprek over wat er in het filmpje te zien is en hoe ze zelf situaties zouden oplossen. Zouden ze scoren als de keeper geblesseerd is of zouden ze de bal buiten het veld schieten, om een blessurebehandeling mogelijk te maken? En zo ja, zouden ze dat ook nog doen in de laatste minuut van een finale als het 0-0 staat? Zo en op andere manieren werden de kinderen aan het denken gezet over fair-play.

Discipline
Daarna was er tijd om lekker zelf actief te worden met een kickboksclinic van Sportcenter Balance. Kickboksen en fair-play? Jazeker, want bij kickboksen is discipline, goed luisteren naar de instructeur en naar elkaar, samenwerken, elkaar geen pijn doen en veel plezier hebben belangrijk. Waarden die binnen fair-play passen. De kinderen leefden zich uit en genoten zichtbaar van deze clinic. Daarmee was het een erg geslaagde, leerzame activiteit die geheel coronaproof werd uitgevoerd.

Reacties