KERNgezonde speurtocht met opdrachten door Buggenum

Foto: KERNgezond

BUGGENUM – De kinderen van basisschool Antonius in Buggenum beleefden op woensdag weer eens een kerngezonde activiteit. Een speurtocht door het dorp, die geheel coronaproof uitgevoerd kon worden.

De kinderen waren onder een heerlijk voorjaarszonnetje bezig met gezond bewegen én gezonde voeding.

Smoothie
In hun vaste groepjes liepen ze een route door het dorp. Onderweg kwamen ze vragen tegen over gezonde voeding. Op vijf plaatsen in het dorp hing een opdracht, die ze dienden uit te voeren. Zo manoeuvreerden ze zo snel mogelijk over een parcours in de speeltuin, probeerden ze op de parkeerplaats van Home of Heroes zo veel mogelijk punten te scoren met basketballen, legden ze een stokpaardenrace af en maakten een selfie.

Als hoogtepunt fietsten ze hun eigen heerlijke en gezonde smoothie voor elkaar op de smoothiefiets bij Hendrikx 2-wielers. De kinderen genoten zichtbaar van de buitenactiviteit, waar ze wel aan toe waren in deze coronaperiode.

Reacties