Spectaculaire achtervolging over A2 eindigt in Leudal

Foto: Facebook Politie Leudal

BAEXEM/KELPEN-OLER – Tien auto’s, een helikopter, de landelijke politie en Koninklijke Marechaussee waren nodig, maar uiteindelijk werden twee gestolen auto’s na een wilde achtervolging tot stilstand gedwongen in Leudal.

Agenten zagen zaterdagavond bij Maastricht de gestolen auto’s rijden. De bestuurders negeerden stoptekens en gingen er over de A2 vandoor.

Warmtebeeldcamera
Met man en macht werd de achtervolging ingezet. De dieven besloten elk een andere weg te kiezen in de hoop te ontsnappen. Zo waren er ineens er twee achtervolgingen. De politie wist beide gestolen auto’s uiteindelijk tot stilstand te dwingen: één wagen werd in Baexem ingesloten, de ander in Kelpen-Oler. Één van de dieven probeerde nog te voet nog te vluchten, maar kon niet ontkomen aan het zicht van de politiehelikopter. Met een schijnwerper en warmtebeeldcamera kon de man door alle tuinen en velden worden gevolgd. Uiteindelijk gaf ook hij zich over. De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van de auto’s.

Reacties