Twee Roggelnaren aangehouden voor rellen in Eindhoven

Foto: Politie.nl - Bureau Brabant

EINDHOVEN – Er zijn vier mannen (19, 20, 20 en 24) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de rellen in Eindhoven. Het gaat om twee inwoners van Roggel en twee Eindhovenaren.

De 19- en 20-jarige Roggelnaren werden dinsdag in de boeien geslagen. Zij worden verdacht van geweld tegen de politie. De man van 19 zou met stenen hebben gegooid.

Plundering
Maandag al werden de mannen uit Eindhoven aangehouden. Zij worden door de politie in verband gebracht met de plundering van de Jumbo. Ook zouden ze geweld hebben gebruikt tegen omstanders en de politie. De 24-jarige was ook betrokken bij het in brand steken van een Prorail-auto, vermoedt de politie. Om de geleden schade zoveel mogelijk te verhalen is beslag gelegd op zijn auto.

Beeldmateriaal
De vier moeten zich snel verantwoorden bij de rechtbank. ‘De vier aanhoudingen zijn een direct resultaat van ons onderzoek waarbij onze rechercheurs nauwgezet beeldmateriaal bestudeerden van de Eindhovense rellen én verdachten’ stelt de politie. Die deelde vorige week beelden van enkele tientallen verdachten op televisie en online. ‘Wij beschikken over ontzettend veel beelden. Een groot deel daarvan is door burgers zelf bij ons aangeleverd en daar zijn we heel erg blij mee’, laat de politie weten.

Reacties