Jaaropgave Tozo-regeling voor ondernemers met een partner

Foto: Flickr - mystic_mabel (CC BY-SA 2.0)

LEUDAL – Binnenkort doet u waarschijnlijk belastingaangifte over het jaar 2020. Ontving u in 2020 een Tozo-uitkering (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) en had u in dit jaar een partner? Dan is de volgende informatie voor u van belang.

De Tozo-uitkering wordt toegekend naar de norm van gehuwden als er sprake is van een partner. Dat staat los van de partnertoets. Het recht op de Tozo-uitkering is dan gezamenlijk voor het gezin.

Belastingdienst
Het totaal ontvangen bedrag aan Tozo-uitkering wordt dan verdeeld over twee jaaropgaves. Zowel u als uw eventuele partner ontvangen hiervoor dus een jaaropgaaf. Uw partner, die bijvoorbeeld in loondienst werkt, moet mogelijk nog belasting betalen over de Tozo-uitkering over het jaar 2020. Voor vragen hierover kunt u het beste contact opnemen met de belastingdienst.

Kijk hier voor meer informatie of download dit PDF-document.

Reacties