Aanslagbiljet BsGW valt binnenkort op de mat: is je huis meer waard geworden?

Foto: BsGW

LEUDAL – Volgende week valt het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen op de deurmat. Of je ontvangt dit in de berichtenbox van Mijn Overheid. Op dat biljet staat ook de nieuwe WOZ-beschikking met de WOZ-waarde van je woning.

Verkoopcijfers van het kadaster tonen aan dat de huizenprijzen blijven stijgen. De WOZ-waarde stijgt nu al vijf jaar op rij, sinds het einde van de crisis op de huizenmarkt.

Taxateur
BsGW adviseert om, wanneer je denkt dat de schatting van de waarde van je huis niet klopt, niet meteen met een bezwaarschrift aan de gang te gaan, maar eerst met BsGW te bellen via 088-8420 420. Je belt dan rechtstreeks met de taxateur. Hij vertelt met welke zaken rekening is gehouden bij de waardebepaling. Als je denkt dat er redenen zijn om die waarde aan te passen, dan kun je dat direct met hem bespreken. Eén enkel telefoontje geeft dan snel duidelijkheid en bezwaar maken is dan vaak niet meer nodig. Je bespaart zo veel tijd en moeite mee en voorkomt onnodige kosten.

Gratis
Maar als er toch een bezwaar nodig is? Dan bent je bij BsGW ook aan het goede adres. Niet ingewikkeld en geen gedoe. Bezwaar maken is gratis en gemakkelijk via Mijn BsGW op www.bsgw.nl. Je hebt daar zes weken de tijd voor, vanaf de datum (dagtekening) die op het aanslagbiljet staat. Je ontvangt het aanslagbiljet gelijktijdig met nagenoeg alle andere inwoners in Limburg. Op de dagen dat de aanslagen worden bezorgd kan het daarom druk zijn aan de telefoon. Kom je in de drukte, neem dan even de tijd en bel enkele dagen later naar het bovenstaande nummer. Je kunt kunt ook altijd reageren via Mijn BsGW, de persoonlijke pagina op www.bsgw.nl. Hou bij het bellen altijd je BSN bij de hand.

Reacties