Hoondervel opnieuw winnaar van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer

Foto: Facebook Hoondervel

HAELEN – Hoondervel uit Haelen heeft vrijdag de 45e editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer gewonnen.

Vanwege de nog immer woedende coronapandemie geen dampende feesttent dit keer. Artiesten en publiek moesten zich tevreden stellen met een uitzending van de deelnemende liedjes op L1 TV, L1 radio en op Facebook.

Teletekst
Dat de uitslag al tien minuten op L1 teletekst stond voordat deze op tv bekend was mocht de pret zeker niet drukken. De tekst van het winnende nummer – Dorst is baeter mit vrunj – werd geschreven door Bas Keltjens, de muziek door Bart Storcken. Het was de tweede keer dat Hoondervel de Bertha Paulissentrofee in de wacht wist te slepen. Eerder deden ze dat in 2019 met het liedje Groete oet de Fiëestent. Duo Spik en Span uit Susteren eindigde met Paaf Alaaf op de tweede plaats en De Kloomp uit Meerssen werd derde met De Kloomp Groet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen