Spootie stimuleert meer beweging en gezonder eten door smoothiefiets

Foto: Spootie

LEUDAL – De trendrapporten en goede voornemens van begin januari onderstrepen het; steeds meer mensen zijn bewust bezig met hun leefstijl en voedingspatroon. Toch blijkt de praktijk vaak weerbarstiger; écht gezond bezig zijn is moeilijker dan men denkt.

Werkgevers kunnen hun steentje bijdragen door een gezonde werkomgeving aan te bieden. En dat is precies waar het nieuwe bewegingsconcept Spootie op inspeelt. Door een zogenaamde smoothiefiets te plaatsen bij bedrijven, worden medewerkers gestimuleerd om gezonder te eten en meer te bewegen.

Spootie
‘Een lach als basis voor smakelijk bewegen’, dat is waar Spootie in gelooft. Spootie staat voor sportief en smoothie. Binnen het innovatieve bewegingsconcept bundelen ondernemers Maurice Graef, John Korsten en Leo Hendrikx hun krachten om samen smakelijk bewegen te stimuleren. Dat doen ze met een smoothiefiets; een ‘hometrainer’ die met enkele seconden trappen een heerlijke smoothie maakt.

Foto: spootie.nl

Sneeuwbaleffect
Het concept maakt het leuker, makkelijker én lekkerder om meer te bewegen en gezonder te eten. ‘Wij geloven dat zien bewegen doet bewegen en dat het ervaren van gezond eten stimuleert om zelf ook gezonder te gaan eten’, legt Maurice Graef uit. ‘Met die gedachtegang in ons achterhoofd, hebben wij de smoothiefiets voor op de werkvloer ontwikkeld. Als de ene collega op de fiets stapt en een verse smoothie bij elkaar trapt, dan volgt de volgende collega vanzelf. Het welbekende sneeuwbaleffect.’ De bekende voetballer en mede-initiatiefnemer van het concept, wordt hét gezicht achter Spootie en overtuigt organisaties graag van de voordelen van een smoothiefiets op de werkvloer.

Voordelen
Werkgevers creëren bij hun personeel bewustwording over gezond eten en voldoende beweging, door een smoothiefiets zichtbaar in hun onderneming te plaatsen. ‘Binnen een minuut trappen medewerkers een heerlijke, verse smoothie bij elkaar’, legt Graef uit. ‘Naast de extra beweging en het verantwoorde tussendoortje, zorgt de werkgever met de smoothiefiets dus ook voor ontspanning en zelfs voor wat onderlinge competitie op de werkvloer. Zo wordt met de smoothiefiets van Spootie de basis gelegd voor een fitte organisatie. Dat de smoothiefiets helemaal in stijl van het bedrijf én inclusief gepersonaliseerde bekers wordt geleverd, is alleen maar een extra pluspunt!” Ook over volledige ontzorging van de werkgever heeft het team van Spootie nagedacht. ‘We bieden bijvoorbeeld abonnementen met vers fruit en lokale yoghurt aan, of nemen het onderhoud van de fiets uit handen.’ Ondernemers die interesse hebben in een smoothiefiets, kunnen contact opnemen via [email protected]

Reacties