Forse toename aanvragen omgevingsvergunningen veroorzaakt problemen

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De gemeente kampt met een forse toename van het aantal aanvragen om een omgevingsvergunning. Dat betekent vaak lang wachten op een reactie.

De toename is te verklaren door een wijziging in de wettelijke regels, met ingang van 1 januari.

Cijfers
De gemeente heeft op dit moment meer dan 100 conceptaanvragen en meer dan 90 aanvragen om omgevingsvergunning in behandeling. Normaal komen er gemiddeld 24 aanvragen omgevingsvergunning en 14 conceptaanvragen per maand binnen. Met een piek van 78 aanvragen om omgevingsvergunning en 42 conceptaanvragen in november/december, moeten nu alle zeilen worden bijgezet om de aanvragen tijdig af te handelen. Er wordt dan ook meer dan normaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de afhandelingstermijn te verlengen. Niet alleen Leudal loopt tegen dit probleem aan, waardoor het niet tot nauwelijks mogelijk is om het in regionaal verband op te lossen.

Reacties