Sjeng & the Gang duikt op na veertien jaar: twee nieuwe nummers

Foto: Sjeng & the Gang

ROGGEL – En ineens zijn ze daar weer: veertien jaar na hun laatste cd (Doorgaon) verschenen twee gloednieuwe nummers van Sjeng & the Gang. Hoe is dat in z’n werk gegaan?

Het begon met plannen om in 2021 een éénmalig reünieconcert te houden, legt het gezelschap uit. ‘Gewoon, omdat we het missen maar ook omdat het nog kan. Of liever gezegd: kon. Want corona heeft zoals bij zoveel artiesten behoorlijk wat roet in het eten gegooid.’

IJskast
‘Bij de beoogde reünie stond ook een nieuwe single in de planning. Het eerste ‘aanwerk’ werd hiervoor al in het begin van 2020 gemaakt. Maar toen kwam de pandemie en werden de plannen in de ijskast gezet, naast de Sjroebeleer…’ Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ergens in november werd de draad opgepakt, om het nieuwe liedje op te gaan nemen. En nu ze toch eenmaal bezig waren, kon er meteen wel een tweede nummer bij.
‘Ons doel is simpelweg om mensen weer te laten lachen en te laten genieten van onze muziek. Het doet goed om te horen dat mensen Sjeng & the Gang na al die jaren nog niet vergeten zijn!

Huisband
Sjeng & the Gang werd met Laeve plezeer in 2003 de winnaar van de Talentenjacht ALAAF in Posterholt, die werd georganiseerd door de Sjeng Kraft Kompenei. In november 2005 behaalde de band met Ich dink aan dich de derde plaats in de L1 Limbo Top Tien. Een tijdlang was Sjeng & the Gang ook de huisband van het tv-programma De Muziekfabriek van L1. Nu dus twee nieuwe liedjes, met een ouderwetse A- (Haoj van mich) en een B-kant (Ich huer niks). Op 30 en 31 januari worden beiden singles via Facebook (en Youtube) aan het grote publiek gepresenteerd. Dan worden ook beiden clips getoond die overigens geheel ‘Corona-proof’ zijn opgenomen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen