Huis van de Wijk Nunhem: veel waardering, maar vanaf 2022 geen gemeentelijke subsidie meer

Foto: Facebook Huis van de Wijk Nunhem

NUNHEM – De gemeentelijke subsidie van bijna 13.000 euro voor het Huis van de Wijk, van zorginstelling Care+ in Nunhem, wordt per 2022 stopgezet vanwege bezuinigingen. Maar dat betekent nog niet het einde.

Directeur Nanny Huismans zei dinsdag tegen Dagblad De Limburger dat naar alternatieve partijen wordt gezocht voor nieuw budget. ‘In principe is de helft van de subsidie voldoende om de locatie open te houden, hetzij iets minder dagen misschien’, aldus Huismans.

Dagbesteding
Het Huis van de Wijk is sinds 2019 gevestigd in het gebouw van de voormalig basisschool in Nunhem. Het project is een combinatie van dagbesteding voor cliënten van de zorgorganisatie en een open inloop met activiteiten voor buurtbewoners. Er zijn louter lovende woorden voor het project bevestigde de gemeente, maar vanaf 2022 dus geen euro’s meer. En dit jaar krijgt Care+ nog maar de helft, mede vanwege de kleinschaligheid, zo wordt gezegd. Wethouder Mart Janssen (Ronduit Open) hoopt dat Care+ een bijdrage krijgt vanuit Venlo. Dat is de centrumgemeente voor maatschappelijke opvang in de regio.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen