Bosuule in Nunhem hebben tóch een prinses

Foto: Facebook C.V. De Bosuule

NUNHEM – De Bosuule in Nunhem hebben zaterdagavond tóch een nieuwe heerser uitgeroepen. De 18-jarige Sanne Kroos is opvolger van prins Baer II.

De meeste vastelaovesverenigingen zien af van het uitroepen van een prins of, zoals in dit geval, een prinses vanwege de coronamaatregelen. Bijna alle activiteiten zijn immers afgeblazen.

Tradities
Maar De Bosuule hebben sinds 1956 ieder jaar een prins of prinses gehad en wilden deze traditie per se niet doorbreken. Wel weken ze voor het eerst af van de traditie om alleen in schrikkeljaren geen prins maar een prinses uit te roepen. Sterker nog, er komen in 2021 alleen maar vrouwen aan de macht: Sanne I krijgt assistentie van seniorenprinses Ans I en jeugdprinses Fenne I. Aan Sanne werd bij de uitroeping eerst een mondkapje uitgereikt, waarna alle versierselen van De Bosuule volgden. Daarna maakte ze een wandeling buiten in de sneeuw door de Kerkstraat, waarbij de nieuwe prinses vanuit toeterende auto’s door dorpsgenoten werd gefeliciteerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen