Aangepaste dienstregeling van Arriva Limburg door verlengde lockdown

Foto: John Hölsgens

LIMBURG – Nu duidelijk is dat de lockdown in Nederland verlengd wordt, past Arriva haar dienstregeling daarop aan. De maatwerkdienstregeling van Arriva in Limburg wordt daarmee doorgezet tot zeker 7 februari.

Deze maatwerkdienstregeling komt het meest overeen met de vakantiedienstregeling. De scholierenlijnen zullen nog niet rijden. De buurtbussen, die sinds medio maart 2020 niet reden, starten wel weer op per 18 januari. Op de Maaslijn geldt ook dat tot minimaal 7 februari volgens een vakantiedienstregeling wordt gereden.

Buurtbussen
Per 18 januari zijn alle buurtbussen technisch geschikt gemaakt om hun dienst weer te hervatten. Zo hebben de buurtbussen kuchschermen, extra ventilatie en een speciale luchtfilter. Naast deze aanpassingen gelden er voor de meereizende passagiers de welbekende regels in relatie tot corona én specifiek voor de buurtbussen ook de volgende:

  • Er mogen maximaal zeven passagiers mee (de stoel achter de chauffeur kan niet worden gebruikt)
  • Het gebruik van de invalidenlift is niet mogelijk*.
  • Bij voorkeur gebeurt de betaling van de reis met een OV-chipkaart.

De dienstregeling van elke van de buurtbuslijnen is afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat in de verenging beschikbaar is om de dienstregeling te kunnen rijden. Het gaat in Limburg in totaal om zeven van de negen lijnen die weer gaan rijden per 18 januari.

Op dit moment is de definitieve herstart bekend voor de volgende lijnen:

  • Lijn 723 – Eygelshoven – Waubach – Rimburg – Ubach Palenberg (D)
  • Lijn 790 – Weert – Stramproy – Ittervoort – Heythuysen
  • Lijn 792 – Echt – Slek – Koningsbosch
  • Lijn 794 – Leeuwen – Roermond – Boukoul
  • Lijn 795 – Beek – Geverik – Genhout – Spaubeek
  • Lijn 796 – Nederweert – Nederweert Eind – Leveroy – Heythuysen
  • Lijn 797 – Meerssen – Bunde – Geulle – Beek

Arriva Trein
Alle Arriva treinlijnen in Limburg – behalve de Maaslijn (S11) – kennen geen vakantiedienstregeling. Die lijnen zullen dus ook met de verlenging van de lockdown gewoon doorrijden, weliswaar met kortere treinen. De Maaslijn kent wel een vakantiedienstregeling. Die zal worden doorgezet tot minimaal 7 februari. De OV-Servicepunten van Arriva in Limburg hebben tot nader order gewijzigde openingstijden. Ze zijn dagelijks geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Alle informatie zoals nu bekend wordt verwerkt in de reisplanners en is ook te bekijken op de website van Arriva.

Reacties