Coronateststraat MaxProMed: betrouwbaar, snel en meer mogelijkheden

Foto: Pixabay - HVesna (CC0-Public Domain)

BELFELD – De commerciële teststraat van MaxProMed, aan Blauwwater 12b in Belfeld, gaat nu ook PCR testen-gebruiken. PCR (Polymerase Chain Reaction) is heel nauwkeurig, maar het duurt iets langer tot de uitslag er is.

Sneltesten doet het bedrijf al langer. Ook deze Antigeentesten zijn overigens goedgekeurd door de overheid. Naast de bekende keel- en neusswab biedt MaxProMed ook de mogelijkheid om te testen via speeksel, wat ideaal is voor mensen die moeite hebben met swabs in de neus en keel.

Reiscertificaten
De PCR testen zijn dezelfde als die door de GGD gebruikt worden, met dit verschil dat MaxProMed de mogelijkheid heeft om internationale reiscertificaten uit te geven. Bovendien heeft u ook bij deze testen de uitslag sneller. Wanneer u zich in de ochtend laat testen, heeft u namelijk dezelfde avond nog de uitslag én uw (reis)certificaat. Reiscertificaten zijn bij MaxProMed ook te verkrijgen bij Antigeentesten, maar voor sommige landen is een Antigeentest niet voldoende.
Ook mensen zonder klachten kunnen zich laten testen. (Snel)testen kunnen daarbij goed helpen het coronavirus te bestrijden en het maatschappelijk en economisch verkeer beter op gang te houden.

Op locatie
Naast de teststraat in Belfeld biedt MaxProMed de mogelijkheid om op uw locatie te komen testen. Ideaal voor mensen die niet naar de teststraat willen of kunnen komen en voor bedrijven die de werknemers (preventief) willen testen, wanneer een van de collega’s positief getest is. Dit doet MaxProMed voor een zeer schappelijke prijs. Men komt dan binnen vier uur langs en geeft binnen vijtien minuten de uitslag. Ook bij het testen op locatie zijn zowel de Antigeen sneltest als PCR-test mogelijk. Meer informatie hierover is hier te vinden.

Betrouwbaar
De sneltesten zijn nog altijd zeer betrouwbaar. Eerst maakte MaxProMed gebruik van Abbott, maar nu is men overgestapt op Roche waarvan de betrouwbaarheid nog hoger ligt: 98.4 procent. De PCR testen zitten op bijna 100 procent betrouwbaarheid. Om te zorgen dat deze betrouwbaarheid ook gegarandeerd kan worden is het belangrijk dat de samples goed worden afgenomen. Daarom werkt MaxProMed alleen met geregistreerde zorgprofessionals, onder medische supervisie van een arts.

Reacties