Gemeente dankbaar voor 52 meldingen van signalen ondermijnende criminaliteit in 2020

Foto: Pixabay - geralt (CC0-Public Domain)

LEUDAL – In 2019 opende de gemeente Leudal een online meldpunt, voor signalen van ondermijnende criminaliteit. Het zojuist afgelopen jaar ontving de gemeente daarop 52 meldingen.

De gemeente noemt dit een prachtig resultaat. ‘Wij zijn heel blij dat u ons wilt helpen de veiligheid te waarborgen. Bedankt hiervoor’ zo laat men op de gemeentelijke website weten.

Concreet
De ontvangen meldingen waren heel divers: hennepplanten in een tuin of vermoeden van een hennepkwekerij, verdachte situaties en vreemde geuren. Alle meldingen werden opgepakt. De een met meer succes dan de andere. Een melding zal in de meeste gevallen aangevuld dienen te worden met meer informatie. De meeste meldingen werden anoniem gedaan. Omdat er dan geen nadere informatie gevraagd kan worden bij de melder, verzoekt de gemeente om meldingen wel zo concreet mogelijk te maken. Bijvoorbeeld het tijdstip waarop iets plaatsvindt, kentekens en dat soort zaken. Hoe concreter, hoe efficiënter gemeente en politie kunnen werken.

Melden kan via www.leudal.nl/ondermijning(dit kan anoniem), bij de lokale politie via 0900-8844 en bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reacties