Handgranaat bij woning journalist De Limburger in Neer

Foto: Pixabay - jftben (CC0-Public Domain)

NEER – Bij het huis van journalist Jos Emonts van dagblad De Limburger, aan de Acacialaan in Neer, is zondagochtend een handgranaat gevonden. 

Emonts liet vanochtend zijn hond uit en vond de granaat toen hij weer thuiskwam.

Op scherp
‘Ik nam het niet al te serieus, nam er een foto van en stuurde die naar mijn broer. Die zei dat ik toch maar even de politie moest bellen’, zegt Emonts, die geen idee heeft waarom er een explosief bij zijn huis lag. Hij gaat er van uit dat het met zijn werk te maken heeft. Het explosief bleek op scherp te staan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zal het onschadelijk maken. Uit voorzorg zijn Emonts en zijn buren geëvacueerd.

Vrije pers
Hoofdredacteur Bjorn Oostra van De Limburger is geschokt. ‘Dit is een aanval op de vrije pers en de onafhankelijke journalistiek. Dat is het ergste wat je kunt meemaken als verslaggever.’ Uit welke hoek de bedreiging komt, is niet bekend. Dat wordt nu de inzet van een onderzoek. Emonts is al 43 jaar journalist en is nu zo’n tien jaar misdaadverslaggever.

Reacties