Verbod op carbidschieten in APV vastgelegd

Foto: Wikipedia - jjdez (CC BY-SA 3.0)

LEUDAL – Carbidschieten is tijdens de jaarwisseling van 2020-2021 verboden in Leudal.

Carbidschieten is geen vuurwerk als bedoeld in het vuurwerkbesluit en valt daarom ook niet onder het vuurwerkwerkverbod van het kabinet.

Alternatief
Door het vuurwerkverbod heeft carbidschieten echter meer bekendheid gekregen. Carbidschieten heeft in het verleden binnen de gemeente Leudal, met name in het buitengebied, incidenteel plaatsgevonden. Het was mogelijk dat dit als alternatief gebruikt ging worden, nu er een vuurwerkverbod geldt. Het college wilde daarom, vooruitlopend op de jaarwisseling, het carbidschieten in een algemeen plaatselijke verordening (APV) verbieden voor de komende jaarwisseling. De gemeenteraad heeft hier op 22 december mee ingestemd. Er geldt nu een verbod op carbidschieten tot 2 januari 2021.

Reacties