Hartverwarmende actie voor Limburgse voedselbanken

Foto: John Hölsgens

LIMBURG – De gezamenlijke Limburgse voedselbanken zijn blij verrast met een grote bijdrage in de vorm van voedselpakketten, waarmee zo’n 2000 gezinnen toch warme feestdagen krijgen. Door een bliksemactie van de LLTB, Daily Fresh Food, gemeenten, de lokale supermarkten en op initiatief van de Sociale Agenda van de provincie Limburg kunnen ook zij het jaar op een goede en gezonde manier afsluiten.

De gezinnen krijgen bij de eigen voedselbank in de buurt een speciaal pakket voor de feestdagen aangereikt met verschillende verse producten, een volledige maaltijd voor vier personen bestaande uit onder andere puree en runderhachee en een levensmiddelenpakket van de lokale supermarkt. De voedselbanken zijn trots dat zij dit samen met gemeenten, de provincie en andere partners in een korte tijd hebben weten te realiseren.

Mooi gebaar
LLTB-voorzitter Léon Faassen: ‘We vinden het een ontzettend mooi gebaar om de deelnemers van de Limburgse Voedselbanken voor Kerstmis een speciaal en feestelijk voedselpakket aan te bieden, vol met gezonde en lekkere producten uit onze eigen provincie. Een gebaar waar wij als Limburgse boeren en tuinders graag een bijdrage aan leveren.’ De provincie leverde overigens niet alleen een subsidiabele bijdrage, ook staken medewerkers hun handen uit de mouwen om mee te helpen de pakketten samen te stellen bij de voedselbank.

Roerige tijden
Voedselbanken gaven eerder het signaal af dat het in deze roerige tijden moeilijk was om voldoende eten in te zamelen voor hen die dit hard nodig hebben. Het was dan ook hartverwarmend om te zien hoeveel burgers en organisaties de afgelopen dagen een bijdrage leverden voor hun medemens. Deelnemers kunnen bij de eigen voedselbank de pakketten afhalen tijdens de lokale openingstijden, die terug te vinden zijn op de website van de betreffende voedselbank.

Reacties