Roermondse architecten gaan Kindcentrum Leudal West ontwerpen

Foto: Pixabay - Amigos3D (CC0-Public Domain)

ITTERVOORT – Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier (SPOLT) en Kern Architecten uit Roermond hebben een overeenkomst voor het ontwerp van het nieuwe Kindcentrum in Leudal West gesloten.

SPOLT ondertekent deze overeenkomst als bouwheer van het nieuwe Kindcentrum. De gemeente Leudal is verantwoordelijk voor de financiën vanuit haar rol in de onderwijshuisvesting. Het nieuwe Kindcentrum wordt gerealiseerd op locatie Heijerveld in Ittervoort.

Vlekkenplan
De eerste stap in het ontwerpproces is het vaststellen van een zogenoemd vlekkenplan. Het vlekkenplan is de grove situering op het terrein (parkeren, autoverkeer, fietsers, hoofdingang, situering gebouwen en het speelterrein). Dit vlekkenplan wordt in januari/februari 2021 met de partners, een vertegenwoordiging van de dorpsraden en omwonenden besproken.

Communicatie
Het voornemen is om inwoners en betrokkenen met regelmaat te informeren over de voortgang van het project. In 2021 volgt hierover meer informatie en krijgen zowel de architect als diverse werkgroepen de gelegenheid zichzelf voor te stellen. Ook volgt er dan meer informatie over de samenstelling van de werkgroep, die samen met de partners meekijkt naar de buitenruimte.

Reacties