Introductie Mensenrechtenvlag door Antidiscriminatievoorziening Limburg

Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – Op 10 december is de Internationale Dag van de Mensenrechten. Niet alleen is er daarom de thuiswerkversie van Write for Rights van Amnesty International, maar ook de introductie van de Mensenrechtenvlag door Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg).

Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend, maar nog dagelijks worden ze wereldwijd bedreigd. De Mensenrechtenvlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde.

Ontwerp
Met deze vlag kan iedereen laten zien de universele mensenrechten te respecteren en te ondersteunen. De vlag heeft een doordacht ontwerp. Als mensen hebben we meerdere dingen die ons verbinden: we delen de aarde, de lucht en een plek onder de zon. En hoe verschillend we ook kunnen zijn: we hebben allemaal DNA. De ontwerper ging met dit idee aan de slag en nam de vorm van een DNA-streng als uitgangspunt. Dit combineerde hij met de kleuren van de aarde (groen), de lucht (blauw) en de zon (geel).

Verbinding
De vlag legt niet de nadruk op waarin we verschillen, maar vooral op wat we met elkaar gemeen hebben, wat we delen en wat ons verbindt. Veel Nederlandse gemeenten, organisaties, ondernemingen en particulieren hingen op 10 december de vlag uit. Zo ook Leudal. Op de foto wethouder Janssen en de heer Baltussen van ADV Limburg.

Reacties