Write for Rights: kom vanuit thuis in actie tegen onrecht

Foto: Amnesty International

ROGGEL – Ieder jaar komen op 10 december in Roggel mensen samen, namens Amnesty International, om actie te voeren voor medemensen wiens rechten geschonden worden. Bijvoorbeeld voor mensen die onterecht worden gevangengezet of bedreigd. Met miljoenen brieven en kaarten vanuit heel Nederland protesteert de mensenrechtenorganisatie hiertegen.

De vaste bezoekers van deze schrijfmarathon kunnen zich ongetwijfeld de prettige sfeer en de grandioze muzikale bijdragen van de voorgaande jaren nog wel voor de geest halen. Dit jaar kan deze traditie in het café in Roggel helaas niet worden voortgezet, vanwege de maatregelen rondom Covid-19.

Aanvragen
Uiteraard gaat Amnesty International niet bij de pakken neerzitten. En dus zijn er thuisschrijfpakketten met voorbeeldbrieven samengesteld. Die kunnen via het mailadres [email protected] worden aangevraagd. Ze worden dan op op jouw adres bezorgd. Wil je liever online brieven schrijven? Dat gaat ook: er staat een duidelijke uitleg op de site van Amnesty International. Ben je leraar? Dan zijn er ook mogelijkheden om met je school mee te doen! Ieder jaar schrijven namelijk zo’n 50.000 leerlingen en studenten mee, tussen 20 november en de kerstvakantie. Je kunt het zo groot of klein maken als je zelf wilt, met je klas of de hele school. Amnesty helpt je met materialen en adviezen. Amnesty kan zelfs een gastdocent regelen, om de les in de klas of online te geven.

Amnesty werkt
De acties rondom Write for Rights, zoals de schrijfmarathon sinds enkele jaren officieel heet, werkt écht. Op de site van Amnesty zijn vele verhalen te lezen van mensen die vrijkwamen en die met hun verhalen laten weten hoeveel steun ze hebben ervaren van de acties van Amnesty. Doe dus mee en mail! De thuis geschreven brieven worden ook weer door het Amnesty Team Roggel opgehaald. Kijk hier voor meer informatie over de nationale actie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen