Progressief Akkoord Leudal heeft bedenkingen bij beëindigen contract met Heykeshoeve in Ell

Foto: www.heykeshoeve.nl

LEUDAL – Progressief Akkoord Leudal (PAL) heeft bedenkingen over het besluit van de gemeente Leudal om geen zaken meer te doen met jeugdzorgaanbieder Heykeshoeve in Ell.

Wethouder Mart Janssen (Ronduit Open) liet eind oktober weten dat het contract met de woonboerderij is opgezegd vanwege ‘de problemen die daar gespeeld hebben en spelen’.

Rechter
Janssen verwees daarbij naar de berichtgeving in de media hierover. Verdere uitleg wilde de gemeente destijds niet geven, ‘omdat het gevoelige informatie over een aanbieder betreft.’ Heykeshoeve kwam afgelopen zomer in het nieuws nadat jeugdzorginstellingen Willem Schrikker en Bureau Jeugdzorg Brabant er zeven kinderen weghaalden. De rechter wees verzoeken van de stichting om de kinderen terug te plaatsen vervolgens af. PAL komt nu met raadsvragen waarmee de partij onder meer te weten wil komen of het college gesprekken heeft gevoerd met Heykeshoeve en zelf onderzoek heeft gedaan naar de situatie op de woonboerderij, of dat het college achter ‘grote, bureaucratische instituten’ aanloopt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen