Fair-Play op De Neerakker in Heythuysen

Foto: KERNgezond

HEYTHUYSEN – Dinsdagochtend vond de tweede activiteit van KERNgezond plaats op basisschool De Neerakker in Heythuysen.

De kinderen van de groepen 5 en 6 gingen aan de slag met het thema ‘fair-play’.

Doorzetten
De term fair-play wordt natuurlijk voornamelijk gebruikt in de topsport. Aan de hand van topsportfilmpjes gingen de kinderen dan ook de discussie aan wat fair-play nu precies is. Eerlijk spelen, samenspelen, sportief zijn en elkaar helpen is iets wat ze zelf ook veel toepassen binnen het dagelijks leven, zo ontdekten ze al gauw. Ze kwamen er verder achter dat topsporters ook doorzetters zijn en dat ze op weg naar hun doelen niet alleen maar successen kennen, maar ook tegenslagen. De les om juist dan de kracht te hebben om door te gaan is natuurlijk belangrijk bij het bereiken van hun eigen doelen.

Respect
Verder kregen de kinderen nog een kickboksclinic van Sportcenter Balance. Kickboksen past binnen fair-play, omdat discipline bij deze sport hoog in het vaandel staat. Net zoals respect hebben voor elkaar en elkaar geen pijn doen. De kinderen leerden enkele basistechnieken van de sport en hielpen elkaar daarna met de uitvoering hiervan. Zo beleefden ze een erg leuke en leerzame ochtend.

Reacties