Arno Walraven legt taken als wethouder neer

Wethouder Arno Walraven
Foto: Samen Verder

HORN – Arno Walraven legt per 1 januari 2021 zijn taken als wethouder in de gemeente Leudal neer.

Walraven (Samen Verder) kampt al enige tijd met gezondheidsklachten.

Intensieve jaren
‘Na mijn hartoperatie ben ik onvoldoende hersteld. Perspectief op volledig herstel is er onvoldoende’ laat Walraven weten. ‘In overleg met onder anderen mijn huisarts en cardioloog, heb ik na lang wikken en wegen besloten mijn functie als wethouder neer te leggen. Dat is geen gemakkelijke stap na een carrière die in 1986 begon als gemeenteraadslid in de toen nog zelfstandige gemeente Horn. Twintig jaar was ik raadslid, dik twintig jaar wethouder en veertien jaar locoburgemeester. Mooie, uitdagende en intensieve jaren. Ik heb getracht op te komen voor de belangen van de individuele burger, zonder het algemeen belang uit het oog te verliezen.
Zeven keer mocht ik lijsttrekker zijn voor onze partij.’

Gedreven
‘Ik heb me steeds gesteund geweten door een grote en trouwe achterban’ geeft de wethouder aan. ‘Hiervoor ben ik veel dank verschuldigd. Samen Verder is een fijne partij met ruimte voor ieders inbreng. Ik heb er altijd fijne en gedreven collega’s ontmoet die door jarenlange ervaring veel deskundigheid hadden opgebouwd. De contacten waren altijd vriendschappelijk. Er is veel positiviteit. Daardoor is er veel bereikt in de voorbije jaren. Ik kijk met trots en genoegen terug op mijn bestuurlijke loopbaan in Horn, Haelen en Leudal. Anderen moeten nu het stokje overnemen. Ik hoop dat onze partij haar positie in de samenleving kan blijven innemen. Waar het kan zal ik me blijven inzetten voor Samen Verder.’

Logische keuze
De fractie heeft besloten om Michel Graef voor te dragen als opvolger.

Michel Graef

Een logische keuze, zegt Walraven. ‘Michel is jong, deskundig en ambitieus. In de afgelopen zes jaar heeft hij aangetoond klaar te zijn voor het wethouderschap. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij het kan. Uiteraard ben ik bereid hem te adviseren en bij te staan.’

Reacties