Geen ‘explosie’ maar ‘clusters’ in Neer: nog steeds bezorgdheid bij huisartsenpraktijk

Foto: John Hölsgens

NEER – De huisartenpraktijk in Neer heeft opnieuw een bericht doen uitgaan, waarin gereageerd wordt op de onrust die ontstond na de toename van het aantal coronabesmettingen in het dorp.

De praktijk zag het aantal besmettingen in Neer van wekelijks 0-3 ineens stijgen naar 17. Onwaarschijnlijk veel, zeker ten aanzien van de landelijke tendens en de omliggende dorpen.

Clusters
Toch was er volgens de GGD geen sprake van een ‘explosie’ zoals de praktijk zich uitdrukte. De stijging werd ‘clustervorming’ genoemd. De vraag hoe het genoemd moet worden vindt de praktijk minder belangrijk dan de feiten, of het belang deze te delen. ‘Wat zou u zeggen als het zo doorzet en er géén actie wordt ondernomen?’ zo vraagt men zich af in de laatste editie van een nieuwsbrief. Het was niet te bedoeling om inwoners te choqueren, maar ‘liever voorkomen dan genezen’ zo valt verder te lezen.

Besmettingen
De praktijk blijft benadrukken hoe belangrijk het is om de basisregels te hanteren, ter preventie van besmetting. Afgelopen week kwamen er weer 19 besmettingen bij in Neer. In het weekend nog eens 6, zo melden de artsen.

Reacties