Nicole Conradi: passie in uitvaartzorg

Foto: Nicole Conradi

HAELEN – Een afscheid voelt verdrietig en vaak nog onwerkelijk. Het verlies van een dierbaar iemand laat een onuitwisbare indruk achter. Vanaf het moment van overlijden tot de dag van de afscheid moeten er veel, ook praktische, beslissingen genomen worden. Door alle emoties is de druk op nabestaanden groot. Nicole Conradi neemt graag die zorg uit handen.

‘Toen mijn zus in 2004 overleed en wij als familie de uitvaart moesten regelen, werd ik me bewust van de grote waarde van een passend en persoonlijk afscheid’ vertelt Nicole. ‘Wij troffen een uitvaartbegeleidster, die werkelijk met ons meedacht en voelden ons zo gesteund. De uitvaart van mijn zus heeft op ons èn de andere aanwezigen veel indruk gemaakt. Deze laatste indruk droeg bij aan de waardevolle herinneringen aan mijn zus en bood – ook later – veel troost.’

Ervaring
‘Naarmate de jaren verstreken woonde ik meerdere uitvaarten bij. Sommige maakten indruk, maar er waren er ook veel die standaard verliepen. Uit eigen ervaring wist ik dat dit anders kon. Aanvankelijk werkte ik als ritueel begeleider en later als uitvaartverzorger bij grotere uitvaartorganisaties. Zeer leerzaam en nuttig, maar de commerciële aanpak past niet bij mijn visie op uitvaartzorg.’

Rust
‘Nu werk ik alweer een tijd zelfstandig en voel mij als een vis in het water. Als uitvaartbegeleider kom ik bij mensen op het meest kwetsbare moment in hun leven en zorg ik voor rust en structuur, geef deskundig en creatief advies vanuit oprechte betrokkenheid. Wanneer uitvaartwensen vooraf vastgelegd zijn, biedt dit – later – rust bij de nabestaanden als zij het afscheid moeten regelen. Ik kan helpen door mogelijkheden te bespreken en wensen vast te leggen. Ook maak ik dan een vrijblijvende kostenbegroting. Daarnaast verzorg ik, ook op aanvraag, themabijeenkomsten voor (kleine) groepen; op mijn website www.nicoleconradi.nl vindt u hier meer over. Zo maak ik lastige thema’s rondom overlijden en afscheid nemen bespreekbaar en geef waardevolle adviezen en tips.’

Wilt u meer weten? Bel gerust: 06-29.42.99.96

Reacties