Verzet tegen uitbreiding bedrijventerrein Ittervoort: wethouder opnieuw in gesprek met omwonenden

Wethouder Verlinden
Foto: Samen Verder

ITTERVOORT – Omwonenden van het bedrijventerrein in Ittervoort zijn fel tegen een uitbreiding van dat terrein met 8,5 hectare, waarbij loodsen op circa vijftig meter van hun voordeur komen. Het vrije zichtveld is dan geheel verdwenen, stellen de bewoners.

Ze hopen met wethouder Piet Verlinden (Samen Verder) afspraken te kunnen maken over onder meer de aanplanting van groen en de aardewal die aangelegd gaat worden om het zicht op de loodsen af te schermen, zo meldt Dagblad De Limburger vandaag.

Blij
Verder willen de omwonenden een handhavingsprotocol opstellen. Verlinden gaf aan best – weer –  in gesprek te willen, mits zijn voorstel op de agenda bleef staan staan. Daar ging de gemeenteraad echter niet in mee. Die wil dat Verlinden echt eerst gaat overleggen, voor het plan terugkomt in de raad. Het ontwerp kan naar aanleiding van de gesprekken wellicht nog veranderen, gaf raadslid Wagemans van Ronduit Open aan. De omwonenden waren uiteraard blij met die beslissing. Zij verwachten dat ze de plannen niet meer in het geheel kunnen tegenhouden, maar sluiten een gang naar de rechter niet uit.

Reacties