Presentatie ‘Heilige Nicolaas, bruggenbouwer tussen Oost en West’

Foto: Facebook Marcus Vankan

HEYTHUYSEN – Zondag heeft pastoor Marcus Vankan zijn boek Heilige Nicolaas, bruggenbouwer tussen Oost en West gepresenteerd. Dat gebeurde in de Nicolaaskerk in Heythuysen.

De boekpresentatie was onderdeel van een compleet programma, waarbij ook het nieuwe altaarretabel ter ere van de heilige werd onthuld en ingezegend.

Legenden
Vankan, geïnteresseerd in geschiedenis in ruime zin, was van kinds af aan ook al gefascineerd door de sint. Het groeide uiteindelijk uit tot een uit de hand gelopen hobby. Niet alleen verzamelde de pastoor boekwerken en voorwerpen die met Sint Nicolaas te maken hebben, ook ging hij op reis naar plaatsen die aan de goedheilig man gerelateerd zijn. Hij verzorgde met zijn opgedane kennis vervolgens exposities en lezingen door het hele land. En nu is er dus een boek dat door hem zelf geschreven is. Het is geen ‘Sinterklaasboek’ zoals er veel meer zijn. Dit werk voert de lezer mee naar de bron: de man die geboren werd in Klein-Azië, binnen het huidige Turkije. De man ook, rondom wie vele legenden ontstonden waar het grote publiek niet eens weet van heeft.

Het boek is via verschillende websites verkrijgbaar, onder andere via deze.

Reacties