Subsidie voor het opruimen van drugsafval

Foto: ANP

LEUDAL – Burgers die te maken krijgen met een drugsdumping op hun terrein, kunnen gebruik maken van een subsidieregeling voor het opruimen van de rommel.

Dit is nog mogelijk tot 1 december 2020.

Maximum
Mensen die kosten hebben gemaakt bij het opruimen van drugsafval op hun eigendom, moeten er voor zorgen dat hun subsidieaanvraag dus uiterlijk maandag 30 november door Gedeputeerde Staten is ontvangen. Particulieren en privaatrechtelijke rechtspersonen krijgen de opruimkosten helemaal vergoed, tot een maximum van 24.999 euro. Voorwaarde is dat de afvoer en verwijdering van het drugsafval plaats heeft gevonden in de periode januari 2019 tot en met november 2020. De subsidie is aan te vragen via een digitaal formulier.

Melding
Voor het totaalbeeld van drugsdumpingen in Leudal is het belangrijk dat ook de gemeente op de hoogte is, wanneer drugsafval gedumpt is op een particulier terrein. Meldingen kunnen om die reden gedaan worden via het e-mailadres [email protected] (met vermelding van de exacte locatie)

Reacties