Veiligheidsregio hanteert strenge regels omtrent consumeren en vermaak

Foto: Pixabay - FreeToUseSounds (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De Veiligheidsregio Limburg-Noord hanteert strenge regels waar het gaat om consumeren en allerlei vormen van vermaak. Dit moet helpen het aantal besmettingen met het coronavirus te laten dalen.

Uitgangspunt is dat buiten zo min mogelijk mensen bijeenkomen waardoor het virus zich niet kan verspreiden. Afhalen van eten en drinken mag alleen wanneer dat thuis wordt geconsumeerd, maar consumptie van eten en drinken met als doel samenkomen is niet toegestaan.

Feesten
Dit leidt immers tot toeloop van mensen die niet meer terecht kunnen bij horeca. Het verbod op consumeren geldt voor beurzen, binnenspeeltuinen, bioscopen, casino’s, dorpshuizen, eetcafés, eet- en drinkgelegenheden in ziekenhuizen, kantines van verenigingen, musea, theaters, truckerscafés en -restaurants, wegrestaurants én alle locaties waar mensen doorstromen. Ook feesten en andere vormen van vermaak waarbij mensen buitenshuis bijeenkomen zijn niet toegestaan, zoals bijvoorbeeld bij Sint Maarten en – zoals recent ook duidelijk werd – Sinterklaas. Thuis vieren mag natuurlijk wel, op voorwaarde dat er niet meer dan drie personen worden uitgenodigd.

Reacties