Pastoor Vankan roept op tot coronaproof Sinterklaasspeurtocht

Foto: Pixabay - Ben_Kerckx (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Sinterklaas komt op 14 november aan in Nederland. Dit wordt uitgezonden via de NTR. Maar helaas vinden er geen Sinterklaasoptochten plaats vanwege corona.

Dat is begrijpelijk, maar natuurlijk ook een beetje verdrietig. Kinderen kijken immers uit naar de komst van de Goedheiligman.

Ozosnel
Pastoor Marcus Vankan had een alternatief bedacht: hij riep de mensen van de dorpsgemeenschappen op om vanaf die 14e november een afbeelding die samenhangt met het Sinterklaasfeest voor het raam te plaatsen of te plakken. Dat kon dan de Sint of Piet zijn, maar ook Amerigo (ofwel Ozosnel) het paard. Of bijvoorbeeld een stoomboot, schoorsteen, leuke slingers of een grote mijter. Op die manier zouden de kinderen vanaf die dag een leuke Sinterklaasspeurocht kunnen houden.  ‘Laten we ook tijdens deze coronacrisis ons mooie feest van geven blijven uitdragen’, zei de pastoor.

Op zondag zette de Veiligheidsregio Limburg-Noord echter ook een streep door alternatieve Sinterklaasvieringen, waaronder speurtochten.

Reacties