Celstraf open, niet verzekerd, geen APK, geen rijbewijs: automobilist uit Leudal ingesloten

Foto: John Hölsgens

WEERT – Een 47-jarige automobilist uit Leudal is dinsdag in Weert aangehouden omdat hij nog een celstraf van 162 dagen open had staan.

Bovendien bleek er bij de controle van zijn auto een heleboel mis.

Geen rijbewijs
Agenten zagen de man op de N280 rijden en vertrouwden de kentekenplaten van de auto niet. Daarom werd de auto tegengehouden, waarna bleek dat de kentekens inderdaad vals waren. Daarnaast bleek de auto niet verzekerd en ook niet apk-gekeurd te zijn. Niet alleen had de bestuurder nog een celstraf open, hij had zelfs een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid op zijn naam. Sterker: hij had nog nooit een rijbewijs gehad. De man werd aangehouden en meteen ingesloten. Hij moet direct zijn straf uitzitten. De auto is in beslag genomen. De straf die de bestuurder nog moest uitzitten had hij ook al te danken aan eerdere veroordelingen voor rijden zonder geldig rijbewijs en rijden met valse kentekenplaten.

Reacties