Realisatie sportcomplex De HEG verloopt voorspoedig

Foto: Facebook DFO'20

KELPEN-OLER – De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de aanleg van sportpark voor de fusie vereniging DFO ’20 in Kelpen-Oler. De aangelegde techniek, velden en infrastructuur functioneren naar behoren.

De aanleg van het sportcomplex is opgedeeld in twee fases. De eerste fase stond in het teken van de aanleg van de sportvelden. Ook het terrein rondom de velden is ingezaaid en geeft nu al een mooie, groene uitstraling aan het geheel. Het waterbufferingsysteem van het sportcomplex prima.

Velden
Om in de toekomst veilig en prettig een potje voetbal te spelen, dienden de grasvelden goedgekeurd te worden. Goed nieuws hierover, want een onafhankelijke instantie heeft de velden beoordeeld en vrijgegeven. De volgende onderdelen die niet mochten ontbreken en inmiddels ook gerealiseerd zijn, omvatten de buitenafrastering en de plaatsing van de veldverlichting. De ondergrondse infrastructuur is ook gereed, zodat het terrein van water, elektriciteit en riolering wordt voorzien. Door het aanbrengen van de klinkers en het asfalt krijgt de parkeerplaats ook al duidelijk vorm.

Vertraging
Er komt nog een een hoop bij kijken om het clubgebouw voor DFO’20 te realiseren. Dit jaar heeft de bouw wat vertraging opgelopen, maar inmiddels is gestart. De oplevering van het clubgebouw is gepland op 16 april 2021. Ondertussen wordt ook het voetpad rondom het complex gerealiseerd. De leden van DFO ’20 kunnen het sportcomplex naar verwachting dus in het voorjaar in gebruik nemen.

Reacties