Nigel Otermans naar landelijke finale Kunstbende in Amsterdam

SITTARD – Zondag hebben de uit Haler afkomstige Nigel Otermans en Claire Keijsers uit Weert de eerste prijs gewonnen bij Kunstbende Limburg, in de categorie theater.

Het duo is nu door naar de landelijke finale in Amsterdam. Die wordt 7 november live gestreamd via kunstbende.nl/live.

Coronaproof
Het duo nam het in Sittard op tegen zeven acts uit heel Limburg. De jury bestond uit Gijs Blom (bekend van de film Jongens, waarin hij de hoofdrol had), Sebas van der Donk (Toneelgroep Maastricht) en Mayke Roels (professioneel theatermaker voor onder meer het Laagland). Kunstbende Limburg werd geheel coronaproof georganiseerd in Schouwburg de Domijnen.

Eerste optreden
Nigel en Claire lieten een act zien waarin deze aparte tijd een rol speelde. ‘Met deze act hopen wij jonge mensen in de culturele sector te motiveren om door te gaan, want ook deze tijd zal verdwijnen’, zei Nigel. ‘Ook was dit het eerste optreden van Claire, en ze deed het geweldig!’

Het tweetal is al druk bezig met de voorbereidingen voor de landelijke, waar ze Limburg zullen vertegenwoordigen.

Reacties