Hoe belangrijk zijn de zelfstandige winkeliers voor de buurt en de kern?

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Zelfstandige winkeliers zijn belangrijk voor Nederland. Naast hun eigen winkel zijn ze vaak actief in besturen en sponsoren ze tal van plaatselijke activiteiten.

Veel mensen hebben dat niet in de gaten, zelfs de beleidsmakers soms niet. Dat is jammer, want juist nu moet er meer rekening gehouden worden met de zelfstandig winkelier. Samen willen ze nu die meerwaarde duidelijk onder de aandacht brangen.

Kabinet
Dat doen ze door een oproep aan iedereen om eens te beschrijven hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is voor de buurt en voor de kern. De reacties worden eind november aangeboden aan het kabinet.
Bovendien worden alle reacties gebundeld, in een poging tot een Guiness wereldrecord te komen als de langste kartonnen slinger. Ook jouw reactie kan worden bijgeschreven in een groot Meerwaardeboek. Dat ligt vanaf vandaag tot en met 22 oktober bij ‘Bie Anja’, aan de Dorpstraat 6 in Heythuysen. Daarna verhuist het boek weer naar een andere plek. Reageren kan echter ook digitaal, via www.vakcentrum.nl/meerwaardereacties.

Reacties