Corona-uitbraak bij behandelcentrum Ciro in Horn

Foto: Pixabay - fernandozhiminaicela (CC0-Public Domain)

HORN – Bij behandelcentrum Ciro in Horn is een corona-uitbraak geconstateerd, waarbij tien patiënten zijn besmet. Dat meldt Dagblad De Limburger dinsdagavond.

De bezoekregeling en de zorg bij het behandelcentrum zijn aangepast.

Mondkapjes
Niet alle besmette patiënten hebben klachten zegt longarts en bestuurder Frits Franssen. Niettemin hebben enkele van de 81 patiënten hebben ervoor gekozen de kliniek te verlaten. Vooralsnog mogen patiënten niet meer naar huis in het weekend, omdat Ciro niet het risico wil lopen dat zij besmet terugkomen. ‘Die maatregel was noodzakelijk. Wij hebben een open systeem met patiënten uit het hele land, tot uit Tilburg toe. Wel hadden we mondkapjes in een vroeg stadium verplicht, hoewel dat voor longpatiënten erg lastig is’ verklaarde Franssen tegenover het dagblad.

Reguliere zorg
Ciro richtte in maart nog een afdeling voor patiënten met coronabesmetting in voor patiënten die uit het ziekenhuis kwamen, maar nog niet naar huis konden. Ciro hoopte daarmee de druk op ziekenhuisbedden in Zuid-Nederland te verlichten. De reguliere zorg werd in maart gestaakt, vertelt Franssen verder. ‘Ook omdat we toen over onvoldoende testcapaciteit en voorzieningen beschikten. Nu hebben we geprobeerd de reguliere zorg zo veel mogelijk door te zetten, in lijn met het landelijk advies. Dat is ook wat onze patiënten vragen. Dat er dan toch zoiets gebeurt, is heel vervelend. Maar het lijkt bijna onvermijdelijk gezien de recente ontwikkelingen.’

Reacties