Corona zet streep door afscheid pastoor Dieteren

Foto: Still ML5

HAELEN – Het geplande afscheid voor Constantijn Dieteren, pastoor van zeven parochies in Leudal, is afgelast vanwege het coronavirus.

Er stond een ceremonie gepland in de openlucht, zoals deze maand ook te lezen was in HALLO Magazine, gevolgd door een defilé met harmonieën, fanfares en schutterijen.

Overgeplaatst
Het plan werd aanvankelijk bijgesteld naar een afscheid per parochie tijdens een mis, maar is nu volledig afgeblazen door het kerkbestuur. De hoop is om in een later stadium alsnog een afscheid te kunnen organiseren, als de coronamaatregelen het toelaten. Dieteren was 12 jaar verbonden aan de parochies van Buggenum, Haelen, Heibloem, Horn, Neer, Nunhem en Roggel. Hij was zeer geliefd. Het bisdom heeft hem overgeplaatst naar Schin op Geul.

Reacties