Ruim honderd deelnemers trapten Leudal Leeft af

LEUDAL – Afgelopen weekend maakte jong en oud met coronaproof wandeling kennis met het team van Leudal Leeft én Ben Bizzie. Het werd een dag vol beweging en plezier.

De wandeling werd samen met wethouder Stan Backus afgetrapt bij het gemeentehuis in Heythuysen.

Opkomst
‘Heel Leudal is al in beweging. Op een zondag als deze zijn veel mensen aan de wandel of actief bij een van de vele sportverenigingen die onze gemeente rijk is. Samen met Leudal Leeft willen we nóg meer mensen in beweging brengen’ aldus Backus.

Er wandelden ruim honderd mensen mee. ‘Ondanks het weer en de geldende coronamaatregelen is het gelukt om hen op de been te brengen. En ik heb vandaag veel lachende gezichten gezien’  zei Elvera Weusten van Leudal Leeft.

Silent disco
De dag werd mogelijk gemaakt door diverse partners van Leudal Leeft. Bij zorgcentrum Beek & Bos genoten deelnemers van een silent disco en heerlijke gerechten gemaakt door bewoners van het AZC. Bij Atletiekvereniging Heythuysen deed jong en oud mee met een sportquiz. En bij basisschool De Neerakker stond beweegmaatje Ben Bizzie de deelnemers op te wachten met een beweegbingo. Beweegcoach Patricia was er bij: ‘Kinderen én ouders deden enorm fanatiek mee. Geweldig om te zien!’

Leudaille
Myouthic verzorgde een percussieworkshop. ‘We hopen dat ze aan de hand van deze dag de smaak te pakken hebben en ook zelf aan de slag gaan met cultuur en muziek’ zei Fer Koolen bij die gelegenheid. De wandeltocht werd afgesloten op de smoothiefiets van KERNgezond. Voor hun inzet ontvingen de deelnemers tot slot de heuse Leudaille.

Campagne
De activiteiten waren een onderdeel van de campagne Leudal on Tour. Tot het einde van dit jaar organiseert Leudal Leeft samen met lokale partners sportieve en culturele activiteiten. Iedereen in Leudal kan meedoen met sport, cultuur en muziek. Benieuwd naar wat Leudal Leeft de rest van het jaar doet? Neem een kijkje op www.leudalleeft.nl en volg ze op Facebook @LeudalLeeft.

Reacties