Geen Limburgse Veteranendag, wel Veteranencafé Leudal

Foto: Twitter Burgemeester Schmalschlager

LEUDAL – Normaal gesproken vindt in Roermond jaarlijks de Limburgse Veteranendag plaats. De gemeente Leudal nodigt dan altijd veteranen en hun partner die binnen onze gemeente wonen uit, hieraan deel te nemen.

Als gevolg van de coronacrisis ging de Limburgse Veteranendag dit jaar niet door. Daardoor kwam ook het samenzijn in het gemeentehuis van Leudal, voorafgaand aan deze dag, te vervallen.

Kleinschalig
Wat -zij het met de nodige aanpassing- wel kon plaatsvinden was het wat kleinschaliger Veteranencafe, dat vorig jaar voor de eerste keer georganiseerd werd. Het sprak bijna voor zich dat burgemeester Désirée Schmalschläger zaterdag bij dit initiatief van de Stichting Veteranen Leudal aanwezig was. In de hoop dat de Limburgse dag, die vooralsnog naar juni volgend jaar verplaatst is, gauw weer in de vertrouwde vorm gehouden kan worden is het café in ieder geval een blijvertje.

Reacties