Supporters ondertekenen sport- en beweegakkoord tijdens Supporterscafé

Foto: Leudal Leeft

HORN – Woensdag vond het allereerste Supporterscafé plaats bij de Latasteschool in Horn. Het was een avond van kennismaking en beweging, waarbij ook het sport- en beweegakkoord ondertekend werd.

Alle aanwezigen stapten over de streep om zichzelf voor te stellen en kennis te maken met het team van Leudal Leeft. Leudal Leeft is namelijk sinds begin dit jaar actiefm om meer mensen in beweging te brengen. Het beweegteam lichtte toe wat ze allemaal doen om jong en oud te laten meedoen met sport, bewegen, muziek én cultuur.

Mountainbike
‘We staan klaar voor de inwoners van Leudal om hen van jongs af aan te laten sporten en vooral plezier te beleven’, zei beweegcoach Renee. Sportformateur Elvera Weusten nam de aanwezigen mee in het vervolg van het sport- en beweegakkoord en presenteerde het kernteam dat er mee aan de slag gaat: ‘Het sport- en beweegakkoord omvat op papier geweldige ambities en acties. Nu is het tijd om de volgende stap te zetten.’ De supporters stapten vervolgens op de mountainbike en zetten samen koers naar het spandoek om het akkoord te ondertekenen.

Sportvlag
Het team van Leudal Leeft organiseerde het supporterscafé samen met de Latasteschool in Horn. Leerlingen hadden de speelplaats aangekleed en versierd, een gezonde snack gemaakt én de actie voor de ondertekening bedacht. Beweegcoach Patricia vertelt: ‘De leerlingen hebben onder andere fruitegels geknutseld en hun eigen sportvlag mogen versieren. Super, hoe ze hebben geholpen!’ De leerlingen van de Latasteschool vertellen trots hierover in een zelfgemaakte vlog, die aan het begin van de avond ook werd getoond aan de supporters.

Reacties