Rens Raemakers gaat voor een nieuwe termijn als Kamerlid

Foto: D66

NEER/DEN HAAG –  Tweede Kamerlid Rens Raemakers (29) uit Neer stelt zich opnieuw verkiesbaar voor een termijn als Kamerlid voor D66.

Raemakers zit nu nog in zijn eerste periode; hij is Kamerlid sinds 2017 en heeft Medische Zorg, Geneesmiddelen en Jeugdzorg in portefeuille. Eerder voerde hij ook het woord over Armoede-en Schulden, de Participatiewet (bijstand) en Kinderopvang.

‘Sociale gezicht’
‘Met veel enthousiasme heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor jeugdbeleid, de zorg en sociale zaken. Deze thema’s zijn ontzettend belangrijk voor kwetsbare mensen, en ik heb hier concrete resultaten weten te bereiken. Daarom wil ik ook de komende jaren het sociale gezicht van de D66-fractie zijn’ zei Raemakers bij zijn kandidaatstelling. Vier jaar geleden werd Raemakers, als raadslid voor in Leudal, door Alexander Pechtold gevraagd zich kandidaat voor de Kamer te stellen. Hij kwam uiteindelijk op plek 17 van de lijst te staan en werd in maart 2017 met zo’n 7,5 duizend voorkeurstemmen gekozen als het jongste lid van de Tweede Kamer. Ook nu mikt hij op een hoge plek op de lijst.

Vaccinaties
‘Deze keer wil in de top-15 komen. Het is belangrijk dat de provincie Limburg hoog in de lijst vertegenwoordigd is. Daarnaast ben ik met mijn 29 jaar nog steeds goed in staat de jongeren in Nederland te vertegenwoordigen. De Tweede Kamer moet een afspiegeling zijn van de bevolking.’ In de afgelopen Kamerperiode diende Raemakers een wetsvoorstel in waardoor kinderdagverblijven niet-gevaccineerde kinderen mogen te weigeren. Ook kwam er op zijn voorstel een Kindervragenuur in de plenaire zaal van de Tweede Kamer voor kinderen van groep 7 en 8. Verder diende hij een schuldenplan in en kwam hij op voor diverse patiëntengroepen. De leden van D66 stellen tussen 19 november en 1 december de definitieve lijst samen. Bij de verkiezingen van 17 maart wordt de lijst aangevoerd door de reeds verkozen Sigrid Kaag.

Reacties