Aan de Kirk laveert met goede moed door de coronastorm

Foto: John Hölsgens

HORN – Silke Halferkamps en Rick Ververs streven in hun café-restaurant Aan de Kirk in Horn altijd naar een gezellige en informele sfeer, waarbinnen iedereen zich welkom voelt. Met dagelijks wisselende gerechten en voor elk wat wils, onder het genot van een goed glas wijn, een frisse cocktail of een biertje, past dat ook uitstekend in deze historische Leudalkern.

Ook Aan de Kirk kreeg te maken met de coronacrisis, maar Silke en Rick toonden creativiteit en veerkracht: al op 17 maart begonnen ze met bezorgen en afhalen. Inmiddels zijn de maatregelen weer wat versoepeld en kun je gelukkig weer gezellig lunchen, dineren of gewoon genieten van heerlijke koffies met iets lekkers erbij, of van een goed glas bier. Maar ook de afhaaldienst werd zo populair, dat deze nog steeds gehandhaafd wordt.

Blij
Alweer meer dan drie jaar zijn Silke en Rick gastvrouw- en heer aan het Raadhuisplein 34. ‘We zijn wel blij dat we in die tijd al iets hebben kunnen opbouwen, voordat corona toesloeg’ geeft Silke aan. ‘En gelukkig was de afhaal- en brengservice een doorslaand succes. Mensen gunden het ons ook zeer, dat was heel erg lief. Dus het was een goed alternatief in de periode dat we dicht moesten. Nu zijn we hartstikke blij dat we de mensen weer hier aan tafel en aan de tap kunnen verwelkomen, maar de mogelijkheid tot afhalen hebben we niettemin in stand gehouden. En dat wordt ook gewaardeerd.

Fietsen
In de zomer is Aan de Kirk bijna iedere dag open vanaf 11.00 uur, behalve op maandag als de deur om 13.30 uur open gaat. Afhankelijk van de drukte blijft de zaak tot 0.00 uur, 1.00 uur of 2.00 uur open. ‘Op dinsdag zijn we gesloten’ vertelt Silke. ‘In de winter is 13.30 de standaard openingstijd.’ Mooi centraal gelegen is Aan de Kirk overigens een prima pleisterplaats voor de vier fietsroutes die er langs lopen. Een mooi stukje nazomer is dus welkom, niet alleen voor Silke. ‘De meeste fietsen gaan pas in de laatste week van oktober weer de garage in. Maar in deze rare tijden weet je maar nooit hoe lang het gaat aanhouden. En zo niet, het afhalen houden we er voorlopig in.’

De keuken is bij Aan de Kirk dagelijks geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur. Telefoon: 0475-219.554.

 

Reacties