Gynaecologen SJG Weert starten buitenpoli in Ittervoort

Foto: SJG

ITTERVOORT – Voor een consult bij de gynaecoloog hoeven vrouwen uit Leudal niet meer naar het ziekenhuis. Het Sint Jans Gasthuis Weert verzorgt de poliklinische zorg nu vanuit Gezondheidscentrum Ittervoort.

Gynaecologen Ivo van Dooren en Nienke Wieringa houden beurtelings op donderdagmiddag spreekuur in het Gezondheidscentrum.

Uitkomst
‘Met de buitenpoli maken we de poliklinische zorg van het ziekenhuis beter toegankelijk voor patiënten uit Ittervoort en de omliggende dorpen. Dit is een uitkomst voor bijvoorbeeld zwangeren, vrouwen met menstruatiestoornissen, of stellen die problemen ervaren met zwanger worden’ vertelt gynaecoloog Ivo van Dooren. Op de buitenpoli krijgen patiënten van de gynaecoloog dezelfde poliklinische zorg, die ze anders in het ziekenhuis hadden gekregen. ‘Er staat bijvoorbeeld ook een echoapparaat. Alleen voor beeldvormend onderzoek, zoals foto’s en scans, is een afspraak in het ziekenhuis nodig.’

Huisartsen
Het Gezondheidscentrum in Ittervoort biedt onderdak aan diverse zorgprofessionals uit de eerste lijn, waaronder de drie huisartsen van Huisartsenpunt Ittervoort. Dit maakt laagdrempelig overleg tussen huisarts en medisch specialist mogelijk. ‘De aanwezigheid van medisch specialisten in het Gezondheidscentrum opent de weg naar een intensieve samenwerking tussen de eerste en tweede lijn. We zijn heel blij met die ondersteuning’ zegt huisarts Merinke Kuiper. Naar verwachting kunnen patiënten op termijn op de buitenpoli in Ittervoort ook voor meerdere specialismen terecht.

Reacties