Mogelijk al snel aankondiging extra coronamaatregelen vanuit Den Haag

Foto: Pixabay - fernandozhiminaicela (CC0-Public Domain)

DEN HAAG – Komende vrijdag worden mogelijk al extra maatregelen aangekondigd voor regio’s waar het aantal coronabesmettingen hard oploopt.

Op die dag is er ook weer een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Escalatieladder
Komende dinsdag zou De Jonge een regionaal ‘corona-alarmsysteem’ lanceren, maar omdat het aantal besmettingen zo snel oploopt haalt hij dat naar voren. Vandaag werd het dagrecord weer gebroken met 1542 vastgestelde besmettingen over de afgelopen 24 uur. Het waarschuwingssysteem werkt als een escalatieladder met drie treden: waakzaam, zorgelijk en ernstig. Bronnen rond het kabinet houden er rekening mee dat meerdere regio’s vrijdag al een ‘oranje’ status krijgen. Dan zijn ook extra maatregelen nodig.

Randstad
Momenteel zijn de besmettingen met name hoog in de Randstad. Het kabinet heeft al aangegeven dat regionale stappen worden gezet als het coronavirus weer te veel oplaait. Dat moet voorkomen dat het hele land opnieuw in lockdown moet gaan.

Reacties