Zonnige start KERNgezond Heythuysen

HEYTHUYSEN – Na eerder deze week op de Zjwiek in Roggel te zijn geweest, is KERNgezond ook weer van start gegaan op basisschool De Neerakker in Heythuysen. De groepen 6 trapten daar eveneens het schooljaar af met een gezond ontbijt.

Initiatiefnemer Maurice Graef opende de ochtend onder een heerlijk zonnetje. Na zijn openingswoord werden de kinderen door sportinstructeur Ricardo van Sportcenter Balance in beweging gezet met een uitgebreide warming-up op muziek.

Motortje
Teruggekeerd in de klas stond er een heerlijk gezond ontbijtje voor de kinderen klaar. De kinderen genoten zichtbaar van al het lekkers waarna topsporter Jeroen van den Beucken van handbalclub Bevo – broer van Nick die in Roggel te gast was – vertelde waarom ontbijten zo belangrijk is: genoeg energie om goed op te letten, om goed te luisteren en het innerlijk motortje op gang te brengen. Uiteraard mochten de kinderen ook alles vragen aan Jeroen over zijn eetpatroon en over al het andere wat ze wilden weten. Er werd weer afgesloten met een handtekeningensessie en een groepsfoto.

Reacties