Grathemer dorpsquiz komt met maandelijkse opdrachten online

De organisatie zelf aan 't quizzen...
Foto: Facebook Dorpskwis Grathem

GRATHEM – Na een onvergetelijke eerste editie van de Grathemer dorpsquiz ‘Dae Grathem kintj’, heeft de organisatie moeten besluiten de volgende quiz uit te stellen tot het voorjaar van 2021, naar een nog nader te bepalen datum.

Toch vonden de initiatiefnemers het een goed idee om vast een voorproefje te geven. Door te zoeken naar een vorm om coronaproof toch al een beetje in de sfeer te komen, hopen zij de deelnemers zelfs iedere maand op een leuke manier bezig te houden.

Opdrachten
Vanaf 3 oktober, de datum dat de quiz eigenlijk zou plaatsvinden, komt er elke maand een opdracht online. Die opdracht moet binnen een maand worden volbracht. Iedere maand wordt er vervolgens een winnaar bekend gemaakt. De organisatie verwacht overigens van iedereen dat hij of zij bij het maken van de opdrachten de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM in acht neemt. Iedere maand mag er een nieuw team gevormd worden. Dit hoeft dus niet het team te zijn dat in het voorjaar aan de echte Grathemer quiz gaat deelnemen.

Kinderen
Nieuw dit jaar is verder de kinderquiz. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd zal er dit jaar een eigen quizboek gemaakt worden. Maar ook in oktober  – en daarna elke volgende maand –  komen er voor hen opdrachten online. Aanmelden kan via [email protected] Ook voor meer informatie kun je via dat e-mailadres terecht. Maar houd vooral ook de Facebookpagina in de gaten.

Reacties