Scholenkoepel SPOLT waarschuwt voor onbekende man die kinderen lastig valt

Foto: Pixabay - mac231 (CC0-Public Domain)

NEER/ROGGEL – De  basisscholen in Neer en Roggel hebben ouders gewaarschuwd, voor een man die kinderen lastig zou hebben gevallen.

De scholen doen dit in eerste instantie naar aanleiding van een melding over een man die vrijdag geprobeerd zou hebben een jongen beet te pakken, die aan het spelen was bij de Mussenhoek in Roggel.

Geen paniek
Maandag kwamen bovendien bij de directie van De Zjwiek in Roggel twee meldingen binnen van ouders waarvan het kind vorige week is aangesproken door een onbekende man, op of in de buurt van het schoolplein. ‘We willen absoluut geen paniek zaaien, maar vinden het wel belangrijk om hier snel en zorgvuldig over te communiceren’ zei Gérard Zeegers, bestuurder van scholenkoepel SPOLT, tegen Dagblad de Limburger. ‘Let op en wees even extra op de hoede, is de boodschap die we mee willen geven.’ De meldingen over de man zijn doorgeven aan de politie.

Reacties